Inici / Entorn / Delta de l’Ebre

Delta de l’Ebre

1 mins, 4 s

El Delta de l’Ebre és la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental. L’equilibri entre la seva riquesa natural i l’explotació per part de l’home no ha estat mai fàcil, per això, l’any 1983, la Generalitat de Catalunya va aprovar la creació del Parc Natural del Delta de l’Ebre, que ocupa les comarques del Montsià (hemidelta dret) i del Baix Ebre (hemidelta esquerre).

El Delta de l’Ebre està format per dos zones clarament separades pel riu, la part dreta i la part esquerra del delta. De les poblacions que en formen part de l’hemidelta dret, destaquem Amposta, que juntament amb el Poblenou del Delta, té una major representació d’habitants. També cal destacar Sant Carles de la Ràpita com a límit del Delta per la part inferior i Sant Jaume d’Enveja com una de les poblacions més amplies del Delta de l’Ebre. El centre d’interpretació de les llacunes del Parc Natural del Delta de l’Ebre és troba a la Bassa de l’Encanyissada i popularment anomenada la Casa de Fusta.

De l’hemidelta esquerre, destaquem la població de Deltebre, on trobem la seu del Parc Natural del Delta de l’Ebre i l’Ampolla com a límit superior del Delta de l’Ebre. D’altra banda, el seu considerable paper biològic contrasta amb la profunda humanització d’una gran part de la seva superfície i amb el seu pes agrícola. Des dels següents enllaços poden visitar alguns dels atractius turístics i gastronòmics de les Terres de l’Ebre!